Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: Tol op de Autobahn, dure stroom en bezinning voor FDP

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Duitsers tegen tol op de Autobahn, maar een derde ziet een heffing op buitenlanders wel zitten. De Duitse industrie wordt geremd door hoge stroomprijzen en wat moet de FDP doen om niet voor altijd te verdwijnen.

 

Politiek

Handelsblatt

Duitsers steunen Merkel in strijd tegen ’tol voor buitenlandse automobilisten’

De Beierse minister-president Horst Seehofer wil het absoluut, Angela Merkel in geen geval; de tol voor buitenlandse automobilisten. Bijna de helft wil geen heffing op de Autobahn, Maar een derde wil de buitenlander wel belasten.
Lees verder>>

 

Stroomprijzen

Die Welt

Dure stroom remt de Duitse industrie

De Europese crisislanden hebben te weinig industrie dat de hoge stroomprijs een probleem wordt, volgens een nieuwe studie. Met Duitsland zou het uitstekend gaan, wanneer er geen Energiewende was geweest.
Lees verder>>

 

Liberalisme

Der Spiegel

Drie overlevingsvragen voor de FDP

Kan de FDP deze crisis overleven? De verkiezingscatastrofe is veel meer dan de verkeerde mensen die de partij leiden. Een oorzaak is ook het te lang vasthouden aan bankroete denkmodellen. Nu moet de partij antwoorden vinden, voordat ze voor altijd verdwijnen.
Lees verder>>

 

Grote coalitie

TAZ

Grote coalitie: Het dilemma voor de SPD

De SPD beslist vrijdag met de leden of het wel met Merkel in een Grote Coalitie wil regeren. Tegen dat idee groeit weerstand.
Lees verder>>

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: