Ga naar inhoud

Duitslandnieuws Krantenkiosk: Zwakke plekken van Duitsland, noodzakelijke hervormingen en stomme stemmen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Zwakke plekken in de Duitse infrastructuur, noodzakelijke hervormingen in de gezondheidszorg en 7 miljoen stemmen worden niet gehoord in de Bondsdag.

 

Infrastructuur

Die Welt

Op deze plekken is Duitsland het zwakst

De problemen in Duitsland bij het spoorvervoer en de scheepvaart, laten de bestorming op de infrastructuur zien. Ook op andere plekken loeren gevaren die in miljarden kosten kunnen, alles in één regio. Op het Duitse treinnet wordt op het randje van de capaciteit gereden. Het elektriciteitsnet is op alle knooppunten zwak, kanalen zijn kwetsbaar en zelfs op de roemruchte Autobahnen vallen gaten.
Lees verder >> 

 

Gezondheidszorg

Der Spiegel

Duitse gezondheidszorg moet in de stijgers

De miljardenoverschotten van de zorgverzekeringen verhullen de problemen: vier jaar lang is in de gezondheidszorg weinig gebeurd. Maar de nieuwe regering kan in de zorg meer bereiken dan op het eerste gezicht mogelijk is.
Lees verder >>

 

Politiek

Handelsblatt

Zeven miljoen stomme stemmen

Zeven miljoen stemmen vallen gewoon weg, omdat de FDP en de AfD niet in de Bondsdag vertegenwoordigd zijn. Deze kiezers hebben nauwelijks invloed in het parlement. Hoe democratisch is het Duitse systeem met de kiesdrempel eigenlijk?
Lees verder>>

 

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: