Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Stelling van de dag: Alleenheerser CSU brengt Merkel in de problemen - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Stelling van de dag: Alleenheerser CSU brengt Merkel in de problemen

Duitslandnieuws bouwt aan een eigentijdse community. Een uitwisseling van ideeën en het delen van kennis zijn voor ons van essentieel belang. Daarom experimenteren we met een dagelijkse stelling. Vandaag: Beieren.

Stelling: Alleenheerser CSU brengt Merkel in de problemen

Bijna 49 procent haalde Merkels zusterpartij CSU gisteren tijdens de deelstaatverkiezingen in Beieren. Dat is voldoende voor de absolute meerderheid die de christendemocraten de afgelopen vier jaar kwijt waren. Coalitiepartner FDP haalde zelfs de kiesdrempel niet, waardoor nu bij CDU-politici de angst bestaat dat de liberalen komend weekend bij de bondsdagverkiezingen strategische stemmen uit CDU-hoek krijgen. Daarmee hopen ze de huidige coalitie te kunnen voortzetten, maar de kans is juist dat daarmee het centrum-rechtse geluid verzwakt wordt. Steinbrück zou kunnen inhalen op links. Daardoor doemen voor Merkel twee scenario’s op. 1. Samenwerken met Steinbrück in de Grote Coalitie. 2. Merkel wordt buitenspel gezet door de linkse partijen. Daarbij komt nog dat CSU-leider Horst Seehofer nu meer van Berlijn gaat eisen. Daarom zou het zomaar eens kunnen gebeuren dat zijn wens om tol te heffen voor buitenlandse automobilisten nog een staartje krijgt. Ook al heeft Merkel daar weinig zin in.

Reageer

Mee eens of niet? Ja, dit wordt lastig voor Merkel. Ze moet haar achterban duidelijk maken alleen op het CDU te stemmen. Welnee, de kans dat Steinbrück een linkse eenheid smeedt, is bijzonder klein. En trouwens, wat is er zo erg aan de Grote Coalitie?

Log in met je Google-, of Linkedin-account om te reageren.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: