Ga naar inhoud

Stelling van de dag: Werken in Duitsland is geen prettig vooruitzicht

Duitslandnieuws bouwt aan een eigentijdse community. Een uitwisseling van ideeën en het delen van kennis zijn voor ons van essentieel belang. Daarom experimenteren we met een dagelijkse stelling. Vandaag: werken in Duitsland.

Stelling: Werken Duitsland is geen prettig vooruitzicht

Stroef. Zo omschrijven veel Nederlanders hun eerste ontmoeting met Duitsers. Zelfs als je wederzijdse vrienden hebt, kan je het gevoel krijgen dat een Duitser zich afstandelijk opstelt. Waar jij volop moeite doet een geanimeerd gesprek op gang te krijgen, lukt het maar moeizaam wat enthousiaste reacties los te krijgen. Uiteraard is het wel zeer correct, maar echt hartelijk wordt het niet. Op de werkvloer worden de culturele verschillen nog meer uitvergroot. Als de baas in een meeting aan het woord is, kun je het beter laten spontaan het woord te nemen. Zelfs als je het goed bedoelt. Beide landen liggen dan wel dicht bij elkaar. Dat betekent niet dat je zo over de grens over hopt om een gezellig dagje te beleven. Om over werk zoeken in Duitland nog maar te zwijgen.

 

Reageer

Mee eens of niet? Is werken in Duitsland moeizaam en daarom een drempel? Of valt het juist heel erg mee?

Log in met je Google-, of Linkedin-account om te reageren.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.