Ga naar inhoud

Stelling van de dag: de sluiting van het consulaat in München is een logisch gevolg van de bezuinigingen.

Duitslandnieuws bouwt aan een eigentijdse community. Een uitwisseling van ideeën en het delen van kennis zijn voor ons van essentieel belang. Daarom experimenteren we met een dagelijkse stelling. Doe mee!

 

Stelling:
De sluiting van het consulaat-generaal in München is een logisch gevolg van bezuinigingen in crisistijd.

Bezuinigingen komen altijd hard aan. Zeker in crisistijd. Ook lijdt het geen twijfel dat het schrappen van het consulaat-generaal contra-productief is voor de handelsrelatie. Maar deze regering kan niet bij elke bezuiniging door de knieën gaan. De Tweede Kamer zou er daarom goed aan doen bij het debat over de modernisering van de diplomatieke dienst -waar de bezuinigingen onder vallen- vast te houden aan de voorgenomen plannen. Bijvoorbeeld een NBSO (handelspost zonder diplomatieke status) kan prima verbindingen leggen met lokale partijen. Voor een fractie van de kosten.

Reageer

Mee eens of niet? Wat zijn je ideeën over het belang van het consulaat-generaal in Muenchen?

Log in met je Google-, of Linkedin-account om te reageren.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: